loader

Opening Time

Monday – Friday 6.00 – 7:00 pm
Saturday 9.00 – 8.00 pm
Sunday 10.00 – 9.00 pm
______Klinike-dentare-vlore-removebg-preview

Ami Dental

Tel : +355 69 307 8801
Mail : amidentaldurres@gmail.com
Adresa : Durres, Lgj 7

Sedacioni . koshient

Sedacioni koshient është një teknikë anestetike e përdorur për të shkaktuar një gjendje të relaksimit, amnezisë dhe kontrollit të dhimbjes gjatë një procedure diagnostike ose kirurgjike duke perdorur barna qetësuese intravenoze. Perceptimi i prekjes, ndjesia e shpimeve në kokë, ndjesia e kokës së zbrazët dhe “ndriçimi” janë të gjitha reagimet normale ndaj qetësimit: mund të ketë gjithashtu një ndjenjë të përgjumjes, por jo humbje të plotë të vetëdijes pasi sedacioni nuk është anestezi e përgjithshme. Sedacioni i ndërgjegjshëm është një praktikë e kontrolluar, e sigurt dhe e efektshme që i lejon pacientit të kapërcejë stresin e dhëmbëve dhe lejon dentistin të punoj me qetësi në një pacient bashkëpunues dhe të përkryer. Sedacioni i ndërgjegjshëm nuk përfshin humbjen e reflekseve mbrojtese , që është aftësia për të ruajtur në mënyrë të pavarur sistemin e rrugëve të frymëmarrjes dhe për t’iu përgjigjur në mënyrë adekuate stimuleve fizike dhe komandave verbale.

Info

Kryerja e procedurës së sedacionit.

Sedacioni koshient mund të kryhet me shumë teknika, njëra prej të cilave është inhalimi i një përqindje fikse dhe jo toksike të oksidit të azotit dhe oksigjenit përmes maskës së hundës. Oksidi i azotit është një gaz i njohur, testuar dhe përdorur që nga viti 1800. Nuk dihen alergji ndaj këtij gazi, nuk metabolizohet nga trupi dhe eliminohet nga frymëmarrja. Efektet e qetësimit të vetëdijshëm janë të menjëhershëm dhe të kthyeshëm brenda disa minutave. Sedacioni i ndërgjegjshëm është një metodë e sigurt dhe e përdorur gjerësisht në të gjithë botën, megjithatë, si me të gjitha trajtimet mjekësore, edhe nëse zbatohet në mënyrë korrekte nuk është pa komplikime të tilla si: 1 Komplikime respiratore dhe bronkospazme 2 Komplikimet kardiovaskulare 3 Të përzier dhe të vjella