loader

Gingivektomia është një procedurë kirurgjikale që përfshin heqjen e mishrave të dhëmbëve dhe indeve të sëmura. Mjekët mund ta rekomandojnë atë për të zvogëluar rrezikun e infeksionit të mëtejshëm, dhimbjes dhe gjakderdhjes. Një person mund të kryejë edhe gingivektominë për arsye kozmetike. Gingivektomia mund të trajtojë gingivitin, zmadhimin e mishrave të dhëmbëve dhe probleme të […]

Bakteret që njihen se shkaktojnë infeksione orale mund të jenë gjithashtu një faktor kontribues në pacientët që zhvillojnë abscese potencialisht kërcënuese për jetën në tru, ka treguar një studim i ri. Studimi, i botuar në Journal of Dentistry, hetoi absceset e trurit dhe lidhjen e tyre me bakteret që ndodhin në zgavrën me gojë. Ndërsa […]